Somebodycares

En dan nu Roemenië Pauleasca, de plek waar ik mijn hart verloor. De reden dat ik zonder winstoogmerk ben gaan fotograferen.

Een aantal jaren geleden ben ik met een groep mooie mensen voor het eerst naar het project somebodycares in Roemenië geweest. Florin en Marianne (die hier met hun kinderen op de foto te zien zijn) hebben dit project jaren geleden opgezet en werken met kansarme mensen daar. Hier gaat onze afgedankte kleding naartoe en ook de schoenendozen die wij vullen voor project schoenendoos.

Ik werd diep getroffen door de armoede en het onrecht. Wat hebben wij het goed hier! En omdat ik en mijn gezin het goed hebben kwam bij mij de wens naar boven om voor deze stichting te gaan fotograferen. Jouwverhaal is dan ook fotografie zonder winstoogmerk. De winst van de fotografie gaat in zijn geheel naar de stichting somebodycares. Zo hoop ik de verhalen van die mensen daar wat mooier te kunnen maken.

Wil je er graag meer over lezen? Op deze website vind je meer informatie:
http://www.somebodycares.nl/missie/

Helaas konden we in 2020 niet naar Roemenië toe, dat vond ik heel jammer en ik heb het ook echt gemist! Het is zo belangrijk voor deze mensen dat er groepen komen voor hulp en afleiding.

Vorig jaar mocht ik foto’s maken van een heel aantal gezinnen. Mensen zijn daar zo arm dat ze naast het niet hebben van stromend water, een toilet, voldoende eten en kleren ook vaak geen foto’s hebben. Wanneer een familielid overlijdt is er dus soms gewoon geen foto! Ik heb in 2019 daarom van veel gezinnen foto’s gemaakt. We hebben de foto’s in een lijst gedaan en die aan de families gegeven. Zo fijn om dat te mogen doen! 

Hieronder vind je een aantal van die foto’s en mooie kleurrijke momenten die we met elkaar hadden.