Over mij

Mijn verhaal: de fotograaf

Je vind het vast fijn te weten welke fotograaf achter de foto’s zit die je op deze website vindt. En ik stel mijzelf ook graag aan jou voor! Zelf vind ik het heel belangrijk om een klik met mijn klanten te hebben. Wanneer we ons beiden op ons gemak voelen kunnen de mooiste foto’s gemaakt worden. Hieronder vertel ik dan ook iets over wie ik ben.

Karin de Roon

Ik ben Karin de Roon, de fotograaf achter jouwverhaal. Ik woon in Zwijndrecht en heb in aardig wat delen van ons mooie Nederland gewoond. Ik heb een geweldige man, twee fantastische zoons. Mensen omschrijven mij als enthousiast, gedreven, een tikje maf soms en met een hart voor mensen. Een kleine tik van mij: ik ben verliefd op de klaproos, ik kijk elk voorjaar naar dit prachtige bloemetje uit.

Tijdens de coronatijd heb ik een omslag gemaakt met mijn bedrijf. Ik merkte dat rijken steeds rijker werden en armen steeds armer. Wij hebben het goed en daarom werk ik nu zonder winstoogmerk, de winst die ik met fotografie maak gaat dan ook naar het project Somebodycares in Roemenië. Hier kan je alles over lezen op de pagina die gaat over Roemenië. Ik wil graag dat mijn werk echt van betekenis is.

Naast fotograaf ben ik ook intern begeleider in het basisonderwijs, ik werk dus ook daar veel met grote en kleine mensen. Een heerlijke job en een geweldige combi met fotografie!

In de afgelopen jaren heb ik mij door middel van cursussen, veel kijken naar wat bekende fotografen doen en een opleiding tot een ervaren fotograaf ontwikkeld. Inmiddels ben ik het woord ‘hobby’ voorbij en heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Puur genieten dus en dat merk je als ik bezig ben jouw verhaal vast te leggen.

Ik heb een journalistieke manier van fotograferen. Dit betekent dat ik het moment fotografeer, ik zal weinig zeggen hoe jij of jullie moeten gaan staan. Dit werkt het meest natuurlijk en ontspannen. 

Als het voor de foto nodig is ben ik niet bang om vies te worden, alles voor het juiste plaatje, jouw mooiste verhaal!

Elke foto vertelt een verhaal

Ja, zelfs een foto die je wilt gebruiken als profielfoto voor je social media of je LinkedIn. Als je over een paar jaar terugkijkt naar die foto dan weet je weer van alles over die tijd van toen. Herinneringen komen weer boven en een verhaal is verteld. Als je op mijn website of mijn social media kijkt dan zie je dat ik bij elke shoot of foto een verhaal schrijf. Dat hoort bij mij. Ik ben dan ook benieuwd naar jou en het verhaal dat jij te vertellen hebt. Dat maakt een shoot ook ontspannen. Terwijl we praten (en dat kan over van alles zijn) maak ik de foto’s. Soms zonder dat jij het merkt. Dat werkt ook geweldig bij kinderen. Ik hoor vaak, ‘Mijn kinderen willen niet op de foto, hoe moet dat dan?’. Dit heb ik nog nooit als een probleem ervaren en levert juist soms de leukste foto’s op. Ik ben ook leerkracht (IB’er) hè en ben dus wel iets gewend. 😉

De klaproos

Mijn logo, daar ben ik heel trots op! Deze is ontworpen door Fay Zeilstra.

Ik zei al: ik ben een beetje verliefd op de klaproos. Het is zo’n prachtig bloempje, mijn hart maakt een sprong als ik er ééntje zie. Voor mij staat deze bloem symbool voor mogen zijn wie je als mens bent. De klaproos groeit, bloeit en schittert waar het wil. Op de meest onmogelijke plekken popt er ineens zo’n poppy op. Dat gun ik elk mens, dat gun ik jou! Dat waar je ook staat en hoe je leven er op dit moment ook uitziet, dat je zult kunnen schitteren als een klaproos.

Vertel jouw verhaal, je bent het waard!