In het museum!

Tijdens de eerste coronagolf die ons land overspoelde lag ik met covid-19 op bed. Het museum in Hilversum bereidde op dat moment een tentoonstelling voor met foto’s rondom de pandemie. Ik hoorde er via de fotograaf William Rutten van en wilde graag mijn inbreng in deze tentoonstelling. Juist misschien wel omdat ik aan de lijve ondervond hoe heftig deze ziekte kon zijn. Mijn buurjongen werd in die tijd 18 jaar en zijn moeder zorgde ervoor dat hij, binnen de regels van toen, toch zijn feest kon houden. Alles op dat feest ademde de coronaregels uit en dus kon ik daar mooi een aantal foto’s maken.

Mijn fotografie kent een journalistieke stijl en juist dat ook zorgde ervoor dat mijn foto in het museum in Hilversum kwam te hangen. Ik kreeg als commentaar van de organisator van de tentoonstelling: “Het is een fijn beeld om naar te kijken. Je vindt veel elementen terug van hoe het er tijdens de eerste golf aan toe ging. Je ziet de afstand, de maatregelen goed in beeld. Ook is het een fijne foto doordat mensen niet gingen poseren, het heeft een hoog journalistiek gehalte.” Dat was uiteraard een mooi compliment!

Wanneer het met covid-19 rustiger wordt hoopt het museum de tentoonstelling ook te kunnen houden in andere musea van Nederland. Ik houd je op de hoogte! Voor meer info, kijk op de website: https://www.museumhilversum.nl/tentoonstelling-pandemic/